In beweging

Dr. Woe
15 feb 2016

De Atalanta Vlinder

Er was eens een rups die haar hele leven aan het eten was. Haar acht voeten waren altijd in beweging. Ze hield niet van kleine stapjes, maar van sprongen en enorme wandelpassen. Ze had een ongekende drang om de beste blaadjes te vinden en daar zoveel mogelijk van naar binnen te werken. Ze móest presteren en in 20 dagen werd zij tweeduizend keer zwaarder in gewicht.

Tot op een dag ze niet meer kon eten. Er hing een verandering in de lucht, ze was uitgeput en moe. Vijf van haar acht voeten deden er niet meer toe. Ik moet positief blijven denken, dacht ze. Doorgaan, of misschien ga ik wel dood? Ze was wel vaker uit haar vel gescheurd, maar nog nooit was het zo groot en heftig geweest. Ze trok zich terug in haar cocon en voor het eerst voelde ze eenheid van haar veranderende lichaam en haar sterke geest. Al haar lichaamsdelen werden afgebroken en met dezelfde stoffen werd iets nieuws opgebouwd. Ze gaf zich over aan de pijn en aanvaardde de verandering. Dit en haar onvoorwaardelijke liefde voor het leven transformeerde haar tot vlinder! Het duurde even tot ze besefte dat ze vleugels had. “Wow”, riep ze, “ik kan vliegen. Kijk dan, ik kan vliegen!”

Haar blijdschap werd onderbroken toen ze een andere rups uit de oude, te klein geworden huid zag vervellen. Met haar plotselinge inzicht in haar persoonlijke kracht stond ze naast de worstelende rups in al haar pracht. “Na een paar keer vervellen word jij ook een vlinder!” troostte zij de rups die het moeilijk had. Door er als vlinder even bij te zijn, had die rups minder pijn omdat die zag dat het écht mogelijk is om een vliegende vlinder te zijn.

Laat een reactie achter